Hontai Judon ulkoilupäivä 25.1.2004 Sotungissa

Reilut 120 henkeä osallistui Hontai Judon perinteiselle ulkoilupäivälle 25.1.2004 Sotungissa Luontokoulun ja Sottungsby UF:n tiloissa. Ohjelmassa oli jälleen erilaisia leikkimielisiä kisailuja sekä pieni kiertopolku luonnossa judoaiheisine rastitehtävineen. Myös liukumäki ja makkaranpaisto vetivät puoleensa niin nuoret kuin heidän sisaruksensa ja vanhempansa.

Ulkoilun jälkeen oli vuorossa mehu- ja kahvitarjoilu sisätiloissa sekä kilpailujen palkintojenjaot. Samassa yhteydessä huomioitiin myös Hontai Judon toiminnassa pitkään avustaneet Pirre ja Tane Maijala, Liisa Toppari ja Anne Jussila. Jokaisen harjoitusryhmän vetäjät esiteltiin sekä muutama erityistunnustuksen saanut nuori ryhmää kohti.

Muksujudoryhmän vetäjät Raimo ja Susanna Laeslehto sekä Eero Weck huomioivat erityisesti Lauriina Kallion sekä Valtteri Kedon. Jatkokurssi I'n vetäjät Salla Härkönen, Katri Maijala ja Tero Malkki halusivat erityisesti huomioida Antti Lundin sekä Kalle Viirin. Jatkoryhmä II'n vetäjät Timo Lehtonen ja Erkki Jokikokko huomioivat tällä kertaa Tommi Teittisen, Joona Hirvensalon ja Matti Häkkisen.

Tämän jälkeen oli vuorossa dan-diplomien jako. Kodokanin 1. danin diplomit olivat olleet pitkään matkalla ja nyt ne saivat vihdoinkin käsiinsä Sixten ja Stefan Lindgren sekä Tero Malkki ja Uula Salminen. Stefan ei tosin vielä päässyt omaansa hakemaan, kun RUK'sta ei herunut lomalappua viimeisinä päivinä.

Hontai Judolla on neljä vuosittain myönnettävää kiertopalkintoa.
Vuoden 2003 Yllättäjäksi nimettiin Ilkka Leino, joka on melko lyhyessä ajassa aloittamisestaan siirtynyt mukaan kokeneimpien nuorten ryhmään ja harjoitellut siellä ahkerasti.
Kolme seuraavaa myönnetään pitkään ja ansioituneesti toiminneille judokoille.
Vuoden Juniori-pokaalin sai kolmannen kerran peräkkäin Janne Mäki, joka näin ollen saa sen nyt pysyvästi haltuunsa.
Vuoden Nuori -kiertopalkinnon, lyhyen samurai-miekan, wakizashin, sai vuodeksi haltuunsa Timo Lehtonen, joka on kunnostautunut sekä seura- että aluetoiminnassa.
Vuoden Judokaksi nimettiin Raimo Laeslehto, joka on pitkään ahkeroinut aikuisten kuntojudon ja kesäharjoitusten vetäjänä, sekä viimeisen vuoden myös muksujudon vetäjänä. Rami saa vuodeksi haltuunsa pitkän samurai-miekan, katanan.

Lopuksi jaettin Hontai Judon aloitteesta Suomen Judoliiton myöntämät pronssiset ansiomerkit yli 10 vuotta judon eteen tehdystä työstä. Näistä ensimmäisen sai Jaana Casagrande pitkästä ja ansiokkaasta toiminnasta sekä seuramme että alueen erilaisissa tapahtumissa. Toisen vastaanotti Erkki Jokikokko, joka toimii aktiivisesti sekä tatamilla että järjestötehtävissä seura- ja aluetasolla. Kolmannen vastaanotti Eero Weck, joka käynnisti muksujudotoiminnan seurassamme 1996, ennen kuin asia oli ajankohtainen liittotasolla. Eero on myös vetänyt kuntojudoa ja kuuluu vakiokalustoon kilpailujärjestelyissä yms.

Tilaisuuden lopuksi jaettiin kaikille painotuore seuran tiedotuslehtinen Hontai Shimbun 1/2004

Kuvia ulkoilusta (© Staffan Lindgren)

Kuvia palkitsemistilaisuudesta (© Leif Berglind)


Hontai Shimbun 1/2004 pdf-muodossa n 1,2 MB !